В СЕЛАТА ОКОЛО ВЪРШЕЦ СЕ СЛУЧВАТ ХУБАВИ НЕЩА…

Знаете ли, какво означава думата „пустиняк“? Ако искате да научите или да го почуствате, включете се с доброволен труд в почистването на читалището в Горна Бела речка, реновирането на стари мебели, подреждането на библиотеката, организирането на пространствата в читалището и в създаването на други невиждани красоти.

Един уикенд изпълнен с творчество, приключения, съпреживяване, смях, вкусна местна храна, лагерен огън и музика (донесете си музикални инструменти). Празникът на реколтата ще се проведе на 4 октомври (неделя) преди обед и ще можем да опитаме световноизвестната белоречка козя извара, местни деликатеси и продукти приготвени от местните хора.

Ние покриваме храната, която ще приготвяме заедно, материалите и програмата. Нощувките са осигурени в сградата на читалището (носете си спални чували), а ако искате да спите в легло в селска къща, можем да ви настаним срещу 30 лева на човек за две нощувки (2 и 3 октомври 2020 г. ).

Общественият транспорт е в петък (2.10.2020) – Влак от Централна гара София до гара Лакатник – 16:20 – 17:30 часа и автобус от гара Лакатник до Горна Бела речка – 18:00- 19:20 часа. Цената на билетите за влак и автобус в двете посоки са около 16 лева на човек. Връщането е предвидено в неделя 4 октомври с тръгване в 15:00 часа и пристигане около 18:00 часа на Централна гара София.

Доброволческите лагери са традиция в Горна Бела речка и всеки е добре дошъл да донесе нещо, което не използва. Приемаме хубави книги, които заемат място във вашия дом на тема – образование, култура изкуство, пермакултури и строителство с естествени материали, още саксии, пердета, килими и други. Можете да донесете и нещо хубаво за хапване, което искате да споделите с другите участници, пакет кафе или любим чай.

Трябват ни супер пустиняци, които имат желание да се включат в почистването, подреждането, реновирането и създаването на пространства в сградата на Народно читалище „Изгрев 2019“ и базата на природното сезонно училище „Великото навън“.

От всичко по много или Quantum Satis – колкото поеме 🙂

До централния вход на читалището има кутия за дарения, ако имате желание да подкрепите нашата казуа.

Краен срок за записване: 30 септември 2020 г.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share