УДАРИХА КАТИНАРА НА ДЪРЖАВАТА. НОВИТЕ МЕРКИ ВОДАТ ДО ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ ТЕГЛИЛКИ…

Фалиралият български дребен и среден бизнес получи от Правителството нов съкрушителен локдаун, или по скоро-нокдаун. Ето какво е забранено от утре:

Мерките ще влязат в сила в петък вечерта – на 27 ноември и ще останат 3 седмици – до 21 декември. Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 януари догодина.Какви са ограниченията: Преустановяват се учебните занятия във всички образователни институции – ученици от 1 до 12 клас, извънкласни дейности и занимания, занимални, детски градини, ясли, присъствените групови занятия в обучителни центрове и школи. Преустановяват се всички колективни и организирани мероприятия – конгреси, тиймбилдинги, културни мероприятия. Удължава се забраната за работа на дискотеките и нощните барове. Забраняват се посещенията в заведенията за хранене и развлечения, допускат се само доставки на храна по домовете и офиса. Забраняват се посещенията в търговски центрове тип мол, където ще работят само аптеки, оптики, банки, застрахователи, зоомагазини, доставчици на съобщителни услуги. Малките магазини продължават да работят при сегашните условия; Преустановяват се екскурзии с организиран транспорт в страната и чужбина. Без посещения във фитнес центрове. Преустановяват се всички спортни колективни мероприятия за лица под 18 години с изключение на заварените международни спортни състезания.
Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст се провеждат без публика. Преустановяват се всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение – Театрите ще продължат да работят с капацитет до 30% заетост и строго спазване на мерките.Не се допуска организирането на събирания и тържества от частен характер с повече от 15 души.
Парковете остават отворени. Остават отворени църкви, джамии и синагоги. Няма да бъде налаган вечерен час.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share