ОТ УТРЕ-ГЛОБИ 300 ЛВ. ЗА БЕЗ ВИНЕТКИ!

ПЪТИЩА НЯМА, ПЕТРОХАН работи когато си иска. Никой не е санкциониран за това…НО!

Над 226 хил. годишни електронни винетки изтичат на 1 февруари 2021 г. Всеки водач може да провери валидността на своята на сайта www.bgtoll.bg чрез бутона „Проверка на винетка“. До края на февруари изтичат повече от 446 хил. годишни е-винетки, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). От началото на 2021 г. са купени повече от 474 хил. електронни винетки за над 34 млн. лв. Най-много са продадени на 29 януари 2021 г. – 46 084 броя, за над 4 млн. лв.

При установено нарушение – липсваща е-винетка, специализираните мобилни екипи на НТУ предлагат на водача да заплати компенсаторна такса, за да може да продължи спокойно пътуването си до 23:59 часа на същия ден.

Компенсаторната такса за леките автомобили е 70 лева и може да бъде платена чрез POS терминали на място при мобилните екипи на НТУ или в пунктовете за продажба на пътни такси на националния доставчик на услуги „Интелигентни трафик системи“ АД.

Ако водачът откаже да плати компенсаторна такса и оспори нарушението, му се съставя акт за установяване на административно нарушение. В случай, че в 14-дневен срок не постъпи плащане, влиза в сила наказателно постановление, в резултат на което водачът на пътното превозно средство дължи глоба от 300 лева. 

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share