ТОТАЛЕН ТЕРОР ПО ПЪТИЩАТА

447 МПС и 556 лица са проверени при специализирана полицейска операция по контрол на безопасността на движението в областта, проведена между 19,00 ч. на 05.02.2021 г. и 19,00 ч. на 07.02.2021 г.,пише в Бюлетина на ОДМ МВР-Монтана. В населените места полицейските екипи са следили за отнемане на предимство – в това число преминаване на червен сигнал на светофарните уредби и неосигуряване предимство на пешеходци, както и за нарушения на правилата за движение от страна на пешеходците. В извън населените места е извършен контрол на спазването на скоростните ограничение, неправилното изпреварване, рисковото и агресивно шофиране, използването на обезопасителни колани и системи.
В хода на акцията са съставени са 72 акта и 84 фиша по ЗДвП.
С технически средства за контрол на скоростта са установени 44 нарушения на скоростните режими, като преобладават тези в извън насеените места. Глобени са 9 пешеходци и 1 водач, отнел предимство на пешеходец.
За неспазване на пътни знаци и маркировка са санкционирани 48 водачи, 25 водачи и пътници в автомобили са глобени за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. При проверките на пътя са заловени още 3-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, 2-ма неправоспособни, 2-ма управлявали автомобилите си без застраховка и водач, използвал мобилен телефон по време на управление на МПС.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share