112 ДА СЕ ИЗЧЕГЪРТА ВЕДНАГА!!!

За пореден път снощи, телефонът за спешни обаждания 112 работеше като селска ярмомелка. Един обикновен летен дъжд парализира Берковица и създаде стотици проблеми-наводнени улици, спрял ток, запушени шахти. На ул.Калето, кабел за високо напрежение, довеждащ тока от уличния стълб до фасадата на къща се запали. Живеещите на адреса и съседите алармираха незабавно 112. На обаждането обаче не последва никаква реакция!? Серия нови обаждания за запалване и опасност от сериозен пожар също останаха без последствие. В следващите 45 минути последваха десетки позвънявания до 112. Вместо да бъде изпратен някакъв екип, от „спешния“ телефон отговаряха или че „нямаме достъп до частните дружества“, или че са уведомили ЧЕЗ и пожарна. Нито от двете не дойде повече от час. Наложи се човек с кола да ходи до пожарната и да търси помощ. В дежурната стая там служителят, който е на смяна заяви, че не е получавал сигнал за пожар и след 5 минути суетня, пожарната кола все пак стигна до ул.Калето, но час след запалването на кабела. Пожарникарите изразиха съжаление, че къщата не гори все още и след като кибичиха пред нея 15 мин, се изнесоха обратно по леглата си. Екип на ЧЕЗ пристигна 3 и половина по късно и установи, че жицата е горяла понеже била хлабава и се стичала вода по нея.

Междувременно, за случая на ул.Калето, милиция е разпитвала собственичката защо човек е ходил да вика пожарната!? Накарали са я да дава писмени обяснения, вместо да съдействат по някакъв начин за обезопасяване на местопроизшествието.

Тел 112 НЕ Е СЛУЖБА, КОЯТО РЕШАВА ПРОБЛЕМИ! В България тел 112 СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ даже там, където ги няма. Служителите, вдигащи този телефон са НЕГРАМОТНИ, НАГЛИ И БЕЗОТГОВОРНИ. Тел 112 незабавно трябва ДА БЪДЕ ИЗЧЕГЪРТАН от заврените там роднини, горобари и прочее храненици. докато това се случи, ще загиват хора и ще се троши имуществото на гражданите.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share