БЕЗ „НОВИНИТЕ ОТ БЕРКОВИЦА“, КОСТАДИНОВ ЗАГУБИ 1 604 гласа /17 %. /

Това отчете самият водач на листата на БСП в 12 МИР Монтана. На пресконференция вчера, в Монтана, червеният депутат се черви доста пред журналистите. Ето какво публикува „Новините от Монтана“ за събитието: „В област Монтана БСП е намалила резултата си на парламентарните избори през юли в сравнение с април с 1 604 гласа /17 %. /. Така регионът е трети в страната с най-малък отлив на избиратели, след  Смолян и Варна, които имат  намаление от 9 процента.

„Предстои пълна промяна в местните, а вероятно на когреса през септември и централното ръководство”, заяви народният представител от БСП за региона Атанас Костадинов.

Според него само с кардинална промяна партията може да подобри електоралните си резултати. „Избирателите не ни припознаха като партия, която се бори за първо място на последните избори. По скоро ни отредиха мястото на балнасьор”, отбеляза Костадинов.

„Не е толкова лошо, че при следващото управление няма да има коалиции. Важното е, че  преговорите ни с  ИТН  са  добронамереност и пресечните точки са повече от разликите в позициите.“,смята депутатът  Парламентарната група на партията вече е внесла в деловодството на парламента  законопроекти – за преизчисляване на пенсиите, за семейните помощи, за местните данъци и такси. Едно от предложенията е детските градини  и ясли да станат безплатни и родителите да получават 10 минимални работни заплати при раждане на дете, ако са осигурявани през последните 24 месеца.

БСП приема предложението на служебното правителство за преизчисляване на пенсиите. Но с уговорката, че „това е само първата стъпка от постигане на справедливи пенсии, или увеличение с 32-33 процента”.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share