РАЗСЛЕДВАТ ГРОБАРСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗА ГЛАСОВЕ

БНР днес информира: Учители и директори на училища и детски градини от София област са привиквани в полицията да дават обяснения дали са агитирали да се гласува за определена партия. За това сигнализираха в парламента депутати от ГЕРБ. Николина Ангелкова, която е и софийски областен координатор на партията, съобщи, че са привикани 25 педагози от Самоков, Ихтиман и Костинброд по писмено разпореждане от Областната дирекция на МВР до районните полицейски управления:

„Хората са притеснени, страхуват се. За първи път са подлагани на такава тежка репресия. За мен лично е необяснимо защо продължават тези репресивни действия от страна на служебния министър Бойко Рашков. Изборите свършиха“.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че ще поискат изслушване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за тези случаи: 

„Не знам кой от вас би си представил как директорка на детска градина организира купуване на гласове. Това може да се роди в главата само на човек като Бойко Рашков, който се държи като социалистически милиционер. Каквато и да е връзката им с ГЕРБ, тези хора нито са престъпници, нито са заподозрени в престъпление“.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share