ЦИРК: ГРАЖДАНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРЕДЛАГАТ „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН“!?

Поредният малоумен цирк подготвят съответните ни общински съветници. И тази година ще се състои изключително пошлото шоу „Почетен гражданин“. Общината е обявила на сайта си регламента, по който ще бъдат прецедени подходящи подлоги на властта и роднини, които ще бъдат увековечени като „почетни“. Най-често „почетните“ в Берковица са всъщност непочтени. Много малко свестни хора са обявени в последните 30 години за „Почетен гражданин на Берковица“. Например-Митко Гаврилов-Тренера го направиха такъв едва…посмъртно. Художникът Милчо Спасов беше отхвърлят няколко години подред, въпреки че родните измекяри ходеха най редовно да се снимат на откриване на негови изложби в Парламента и на други места, където имаше ТВ камери!? В същото време, „почетен гражданин“ е Левката, при положение че той многократно е заявявал пред хора с гордост че е СЕЛЯНИН, а в момента абсолютно непочтено и незаконно гласува като съветник, въпреки че е свален от поста си от Съд. „Почетен гражданин е и Данаил Райков-човекът, който стоеше на чело на „Ком 2016 АД“-Дружеството, което съсипа за 16 години туристическото бъдеще на града ни. Освен това, схемата, по която то завладя терени на Ком беше обявена за престъпна и беше осъдена с присъда Юлия Пиперкова- шефка на Поземлената комисия в този период. „Почетен гражданин“ е и брадатият козел от Махалата на совите-човекът, който закри културата в Берковица в последните 2 години!? За какви заслуги па той е такъв-така и не е ясно!? „Почетни граждани на Берковица“ са доста хора, които не са стъпвали в града ни и които се срамуват да кажат, че имат нещо общо с нас, когато ги предават по телевизора.

Ето публикуваният „Регламент“:

Цялата тази срамна гротеска има черешка-Черешката на кафявата торта“Почетен гражданин“. А тя е, че обикновен гражданин….няма право да предлага „почетен гражданин“!?!? Такова право имат съветниците, разни организации, но ….не и гражданите.

Съгласно Наредба „За символиката и отличията на Община Берковица“, чл. 49, ал. 1, ще се приемат предложения за ,,Почетен гражданин“ до Временната комисия по символиката към Общински съвет – Берковица до 20.08.2021 година.

Предложения могат да правят:

  1. Председателят на Общинския съвет на Община Берковица;
  2. Кметът на Община Берковица;
  3. Общински съветник или съветници;
  4. НПО, обществени комисии и творчески съюзи.

Предложенията следва да бъдат изготвени съгласно следните членове от наредбата:

Чл. 50. За почетни граждани на град Берковица и Общината могат да се предлагат неосъждани български и чуждестранни граждани, включително и посмъртно, които са:

/1/ Проявили героизъм и хуманност в екстремни или аварийни ситуации.

/2/ Дарители, чиито жестове са с непреходна стойност за града и общината.

/3/ Имат и особени заслуги от обществена значимост.

Чл. 51. Предложението по чл. 49, ал. 1 трябва да бъде обосновано, мотивирано и да съдържа всички необходими сведения за лицето.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share