МИЛИЦИЯТА СЕ ПРАВИ НА УДАРЕНА-КРИЕ ДЪРВОСЕКАЧИ

На 05.10.2021 г. в 13,00 ч. в РУ Берковица е получен сигнал от служители на ДГС – гр. Берковица за незаконна сеч на дърва в имот в землището на с. Боровци. На място са изпратени служители на РУ Берковица и ДГС Берковица, които забелязали товарен автомобил „ГАЗ 66“ с ловешка регистрация в имот в местността Кършията, който се движел в посока към с. Боровци. Автомобилът реализирал ПТП на черен път в същата местност, в съседен имот, като се блъснал в дърво. Водачът на автомобила напуснал и към момента не е установена самоличността му.
При извършена последваща проверка в имота, където е забелязан товарният автомобил, са установени натрупани купчини с прясно отсечени 7 пространствени кубически метра дърва за огрев от вида цер и благун, без поставена на тях и на пъновете им контролна горска марка. Извършен е оглед на незаконно отсечените дърва в имота, както и на установения в близост до него товарен автомобил.
Същия ден в 14,54 ч. на тел. 112 жител на с. Смоляновци подал сигнал, че е откраднат товарният му автомобил „Газ 66“ с ловешка регистрация. Установеният автомобил е предаден на собственика на отговорно пазене. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 1 от НК.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share