ЦУНАми ПРИБЛИЖАВА УСТРЕМНО БЕРКОВИЦА

Новините от Монтана пишат днес, че в нашия регион се краде най много от проекти. КОЙ ЛИ КРАДЕ? ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА?

Ето текста без редакции:

От реализирани 930 проекта в Северозападния район за планиране в периода 2014-2020 год., 94 са били в нарушение. Това обяви днес служебният министър на икономиката Даниела Везиева. Отчетът е за програма „Иновации и конкуретностпособност“. Северозападният регион е с  приоритет по тази програма, заради бедността и слабото развитие на бизнеса.

Една трета  от установените нередности в страната са от Северозападния район, като финасовата корекция за това е на стойност  24 млн. лева. Най-много от нарушенията са свързани с провеждането на обществени поръчки и с начина, по който са закупувани активи, а 9  са свързани с устойчивост на инвестицията.

„ Ефектът не е никак добър. Само в IT сектора са установени 42 броя нередности, който е водещ в страната. Установени са недопустими практики на фирми, които са декларирали, че работят със софтуер, а реално работят на съвсем други места“, допълва  министър Везиева цитирана от столични медии.

Заключението е, че  жизненият стандарт не се е подобрил, нито е намаляла вътрешната миграция в този район. Загова ще  бъдат разработени  допълнителни мерки, които да бъдат по-опростени и да дават по-добър ефект на контрола

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share