ЛЕКО РАЗДВИЖВАНЕ В ГУШАНЦИ…

ОДП Монтана съобщава: Три досъдебни производства – за престъпления против политическите права на гражданите, незаконно притежавано оръжие и притежание на наркотични вещества, са образувани в РУ Берковица вчера в хода на полицейска операция за противодействие на престъпления против политическите права.
След сигнал от дома на жител на с. Замфирово са иззети въздушна пушка „Хатсан Гризли“ и найлоново пликче, съдържащо 0,5 грама суха зелена растителна маса, с характерен цвят и мирис на марихуана, а в платнена чантичка в багажното отделение на лекия му автомобил са открити хартиен лист с редове от тетрадка с изписани 17 имена и телефонни номера и малко бяло хартиено листче с 18 лични имена и прякори, срещу които има различни цифри. При извършено претърсване в стая на втория етаж от жилището на друг жител на с. Замфирово са иззети незаконно притежавани 8 патрона от различен калибър и метална сабя с инкрустации, с дължина 96 см.
В хода на акцията са проверени 6 МПС,12 лица, 9 адреса и 3 лица с криминални прояви. Съставени са 4 акта по ЗДвП и 6 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР. Работата по случаите продължава.

Вашият коментар

Follow by Email
LinkedIn
Share