четвъртък 11 август 2022 г.
No menu items!

Безплатни кардиологични прегледи в...

Безплатни кардиологични прегледи в модерен кардиологичен кабинет правят днес в Берковица, съобщиха от...

Първата зарядна станция за...

Първата зарядна станция за електрически автомобили WINK CHARGING е монтирана вече в Берковица,...

Модерна апаратура за диагностика...

Общинската болница в Берковица закупи модерна апаратура по проект на общините Берковица и...

Четири жилищни блока в...

Четири жилищни блока в Берковица ще бъдат санирани със средства от ЕС, работата...
НачалоСлед 10 дни...

След 10 дни на аварии, в берковското село Замфирово вече има вода

След 10 дни на непрекъснати аварии и безводие, в село Замфирово, община Берковица, вече има вода, съобщиха от общинската администрация в Берковица и от областната управа в Монтана.

Заради безводието в Замфирово, през последните два дни в Берковица и Замфирово бяха организирани два протеста на граждани, а общинската и държавната власт влязоха в полемика по въпросите на водоснабдяването и наличието на общинско „ВиК“ в Берковица.

От община Берковица съобщиха, че водопроводът, захранващ село Замфирово, е с етернитови тръби и е на повече от 50 години, поради което често аварира. Той се поддържа от общинското „ВиК“ в Берковица, което няма достатъчно средства за подмяната му, но е направило всичко възможно за отстраняване на аварията, според общината. Тя е осигурила вода за битови нужди с водоноски, както и минерална вода за пиене.

От областната управа в Монтана припомниха, че заради отказа на община Берковица да закрие своето общинско ВиК дружество и да се присъедини към ВиК-Монтана, в областта няма консолидация на ВиК сектора и поради това регионът не може да получава средства от ЕС за подмяна на водопроводи и за други инвестиции във водния сектор. В област Монтана няма и единна цена на водата – в Монтана тя е три пъти по-висока, отколкото в Берковица, което е и причината местната власт в Берковица да отказва да закрие своето ВиК дружество, отбелязват от управата.

В засегнатото от безводието през последните 10 дни село Замфирово живеят 1200 души, а през лятото броят им се удвоява. В селото има училище и детска градина, има и фирми, които развиват производства. Заради липсата на вода в последните дни броят на хората е намалял, обявиха от кметството в селото. 

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Безплатни кардиологични прегледи в мобилен кардиологичен център правят в Берковица

Безплатни кардиологични прегледи в модерен кардиологичен кабинет правят днес в Берковица, съобщиха от местната община. Кардиологичният център е оборудван с всичко необходимо за диагностика на кардиологични заболявания. Той е паркиран в двора на общинската болница в Берковица. Кардиологичният център беше закупен...

Първата зарядна станция за електрически автомобили монтираха в Берковица

Първата зарядна станция за електрически автомобили WINK CHARGING е монтирана вече в Берковица, съобщиха от местната община. Зарядната станция се намира на централната улица „Александровска“, пред пощата. Община Берковица ще продължи да работи по изграждането на още зарядни станции с...

Модерна апаратура за диагностика и лечение закупи болницата в Берковица по проект с финансиране от ЕС

Общинската болница в Берковица закупи модерна апаратура по проект на общините Берковица и Бъйлещ, финансиран с 1 232 950 евро от Програмата на Европейския съюз (ЕС) за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Това съобщиха на финална пресконференция по...

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.