вторник 29 ноември 2022 г.
No menu items!

Деца от Берковица се...

Община Берковица и РУ на МВР в града подписаха договор за сътрудничество в...

Сборникът „Р-р-разкази“ на Николай...

На поредна литературна вечер на 25 ноември в Берковица ще бъде представен сборникът...

Бракониер е задържан в...

Бракониер на 28 години от монтанското село Смоляновци е задържан вчера в незаконно...

Безплатни изследвания за туберкулоза...

Безплатни изследвания за туберкулоза на хора над 18 години ще има днес в...
НачалоОбщина Берковица спечели...

Община Берковица спечели пореден проект за равен достъп на всяко дете до образование

Община Берковица спечели пореден проект за равен достъп на всяко дете до образователната система по Националната програма „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“, съобщи кметът Димитранка Каменова.

Проектът на община Берковица се нарича „Равен достъп до качествена образователна среда за всяко дете“. Той вече започна и по него е осигурен транспорт на всяко дете до приемното Трето основно училище в Берковица и до детските градини в града.

За осигуряване по-добрата адаптация на децата и за активна работа с родителите е привлечен и медиатор, който ще помага на децата от малцинствени общности и изолирани от обществото семейства да се интегрират пълноценно и ще мотивира родителите децата им да учат. По проекта са осигурени и образователни материали за училището и детските градини.

Проектът е на стойност 36 408 лева и ще се изпълнява в периода от 11 октомври 2022 година до 30 юни 2023 година, уточни Каменова.

В предишните години община Берковица спечели по същата програма няколко проекта за опознаване и демонстриране на традициите и обичаите на малцинствените общности, за внедряване на образователни методи чрез игра.

 

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Деца от Берковица се обучават по програмата „Детско полицейско управление“

Община Берковица и РУ на МВР в града подписаха договор за сътрудничество в изпълнение на програмата на МВР за обучение на ученици „Детско полицейско управление“. В продължение на две години 13 деца от 4 ОУ „Георги Сава Раковски“ ще преминат...

Сборникът „Р-р-разкази“ на Николай Табаков ще бъде представен на литературна вечер в Берковица

На поредна литературна вечер на 25 ноември в Берковица ще бъде представен сборникът „Р-р-разкази“ на Николай Табаков, съобщиха от Общината. Книгата спечели специалната награда „Свирепо настроение“ (по едноименния разказ на Йордан Радичков) на третото издание на националния литературен конкурс за...

Бракониер е задържан в незаконно сечище, иззет е автомобил и дърва

Бракониер на 28 години от монтанското село Смоляновци е задържан вчера в незаконно сечище край село Замфирово в община Берковица при акция на полицията и Държавното лесничейство в Берковица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. От нарушителя са...

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.