четвъртък 1 юни 2023 г.

Изложба на първокласничка се...

Първа самостоятелна изложба „Детство мое“ на първокласничката от второ основно училище „Х. Смирненски“...

Информационни срещи и безплатни...

Информационна кампания „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започва в община Берковица, съобщиха от...

С шествие, концерт и...

С шествие по централните улици на Берковица, концерт на новата сцена, построена в...

Община Берковица закупи нова...

Община Берковица закупи нова сцена за концерти, спектакли и други изяви по проект...
домОбщина Берковица спечели...

Община Берковица спечели пореден проект за равен достъп на всяко дете до образование

Община Берковица спечели пореден проект за равен достъп на всяко дете до образователната система по Националната програма „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“, съобщи кметът Димитранка Каменова.

Проектът на община Берковица се нарича „Равен достъп до качествена образователна среда за всяко дете“. Той вече започна и по него е осигурен транспорт на всяко дете до приемното Трето основно училище в Берковица и до детските градини в града.

За осигуряване по-добрата адаптация на децата и за активна работа с родителите е привлечен и медиатор, който ще помага на децата от малцинствени общности и изолирани от обществото семейства да се интегрират пълноценно и ще мотивира родителите децата им да учат. По проекта са осигурени и образователни материали за училището и детските градини.

Проектът е на стойност 36 408 лева и ще се изпълнява в периода от 11 октомври 2022 година до 30 юни 2023 година, уточни Каменова.

В предишните години община Берковица спечели по същата програма няколко проекта за опознаване и демонстриране на традициите и обичаите на малцинствените общности, за внедряване на образователни методи чрез игра.

 

Още новини

Изложба на първокласничка се представят в Берковица по повод Деня на детето

Първа самостоятелна изложба „Детство мое“ на първокласничката от второ основно училище „Х. Смирненски“ в Берковица Сияна Иванова бе открита в залата на Етнографския музей в града по повод Международния ден на детето - 1 юни. Малката художничка е пресъздала света...

Информационни срещи и безплатни очни прегледи за диабетици ще има за хората от община Берковица

Информационна кампания „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започва в община Берковица, съобщиха от местната администрация. В периода от 5 до 19 юни офталмологът д-р Кирил Събчев от Монтана ще проведе срещи с диабетици от Берковица и четири от селата на...

С шествие, концерт и награждаване на културни дейци в Берковица отбелязаха 24 май

С шествие по централните улици на Берковица, концерт на новата сцена, построена в центъра на града и връчване на награди на културни и просветни дейци в Берковица беше отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,...