вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домОбщина Берковица спечели...

Община Берковица спечели пореден проект за равен достъп на всяко дете до образование

Община Берковица спечели пореден проект за равен достъп на всяко дете до образователната система по Националната програма „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“, съобщи кметът Димитранка Каменова.

Проектът на община Берковица се нарича „Равен достъп до качествена образователна среда за всяко дете“. Той вече започна и по него е осигурен транспорт на всяко дете до приемното Трето основно училище в Берковица и до детските градини в града.

За осигуряване по-добрата адаптация на децата и за активна работа с родителите е привлечен и медиатор, който ще помага на децата от малцинствени общности и изолирани от обществото семейства да се интегрират пълноценно и ще мотивира родителите децата им да учат. По проекта са осигурени и образователни материали за училището и детските градини.

Проектът е на стойност 36 408 лева и ще се изпълнява в периода от 11 октомври 2022 година до 30 юни 2023 година, уточни Каменова.

В предишните години община Берковица спечели по същата програма няколко проекта за опознаване и демонстриране на традициите и обичаите на малцинствените общности, за внедряване на образователни методи чрез игра.

 

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...