петък 31 март 2023 г.
No menu items!

Двама мъже от Берковица...

Баща и син от квартал „Раковица“ в Берковица са арестувани при акция на...

Дете на 8 години...

Осемгодишният Велислав Захариев от Берковица участва на открит международен турнир по шахмат за...

Мъж от Берковица е...

Мъж на 56 години от Берковица е задържан днес за престъпления срещу политическите...

Обществени и многофамилни жилищни...

През последните няколко години община Берковица се възползва максимално от програмите на ЕС...
НачалоТрявна ще отбележи...

Трявна ще отбележи 3 март с културна програма

Община Трявна организира програма за отбелязване на Националния празник на Република България – 3 март, и 145 г. от Освобождението на страната от османско владичество. Събитията ще започнат 10:00 ч. с поднасяне на цветя от Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна, инж. Стефан Петров – председател на Общински съвет Трявна и Борислав Борисов – кмет на Кметство Плачковци при паметен мемориал „Стена на храбростта“ в град Плачковци, информират от организаторите. 

Ще се изпълняват патриотични стихове и песни на деца от Основно училище „Васил Левски“, гр. Плачковци с участието на Народно читалище „Пробуда – 1924“, гр. Плачковци и Регионален клуб „Капитан дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“. 

В 11:15 ч. на площад „Капитан дядо Никола“ в град Трявна кметът на града Силвия Кръстева ще издигне националното знаме на България и ще произнесе слово към всички граждани по случай Деня на Освобождението ни. 

В 12:00 ч. ще бъдат поднесени цветя и венци на признателност пред паметниците на поборници и опълченци в двора на църквата „Св. Архангел Михаил“ и отслужване на панихида от духовните лица към Тревненската духовна околия, пред паметникът на загиналите за свободата, обединението и независимостта на България – до Музей на азиатското и африканско изкуство, гр. Трявна, пред паметник на Петър Генчев – тревненец, взел дейно участие в Априлското въстание и пред паметен мемориал „Стена на храбростта“, гр. Трявна.

През целия ден на официалните страници на Община Трявна във Фейсбук ще се излъчват детски видеорецитали „България – майка на герои“ от общински конкурс за патриотични изпълнения на стихотворения по случай Националния празник на Република България. В Музей „Старото школо“ в Трявна ще бъде подредена и изложба на детски рисунки от конкурса на местната община наречен „Моята представа за Левски“. 

В тържествата ще вземат участие деца и ученици от детска градина „Калина“, гр. Трявна, детска градина „Светлина“, гр. Трявна, детски танцов състав към Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна; театрална трупа към Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна и Регионален клуб „Капитан дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“. 

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Двама мъже от Берковица са арестувани за купуване на гласове

Баща и син от квартал „Раковица“ в Берковица са арестувани при акция на полицията за противодействие на битовата престъпност и купения вот, проведена вчера в целия регион Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В дома на по-възрастния...

Дете на 8 години от Берковица стана най-добре представил се шахматист до 16 години на международен турнир

Осемгодишният Велислав Захариев от Берковица участва на открит международен турнир по шахмат за възрастни в Димитровград (Сърбия) и стана най-добре представилият се състезател до 16 години, съобщиха от общината в Берковица. В конкуренцията на състезатели от шест страни от водещи...

Мъж от Берковица е задържан за купуване на гласове

Мъж на 56 години от Берковица е задържан днес за престъпления срещу политическите права на гражданите – купуване на гласове, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При полицейска акция срещу битовата престъпност в област Монтана и след подаден...

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.