вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домТрявна ще отбележи...

Трявна ще отбележи 3 март с културна програма

Община Трявна организира програма за отбелязване на Националния празник на Република България – 3 март, и 145 г. от Освобождението на страната от османско владичество. Събитията ще започнат 10:00 ч. с поднасяне на цветя от Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна, инж. Стефан Петров – председател на Общински съвет Трявна и Борислав Борисов – кмет на Кметство Плачковци при паметен мемориал „Стена на храбростта“ в град Плачковци, информират от организаторите. 

Ще се изпълняват патриотични стихове и песни на деца от Основно училище „Васил Левски“, гр. Плачковци с участието на Народно читалище „Пробуда – 1924“, гр. Плачковци и Регионален клуб „Капитан дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“. 

В 11:15 ч. на площад „Капитан дядо Никола“ в град Трявна кметът на града Силвия Кръстева ще издигне националното знаме на България и ще произнесе слово към всички граждани по случай Деня на Освобождението ни. 

В 12:00 ч. ще бъдат поднесени цветя и венци на признателност пред паметниците на поборници и опълченци в двора на църквата „Св. Архангел Михаил“ и отслужване на панихида от духовните лица към Тревненската духовна околия, пред паметникът на загиналите за свободата, обединението и независимостта на България – до Музей на азиатското и африканско изкуство, гр. Трявна, пред паметник на Петър Генчев – тревненец, взел дейно участие в Априлското въстание и пред паметен мемориал „Стена на храбростта“, гр. Трявна.

През целия ден на официалните страници на Община Трявна във Фейсбук ще се излъчват детски видеорецитали „България – майка на герои“ от общински конкурс за патриотични изпълнения на стихотворения по случай Националния празник на Република България. В Музей „Старото школо“ в Трявна ще бъде подредена и изложба на детски рисунки от конкурса на местната община наречен „Моята представа за Левски“. 

В тържествата ще вземат участие деца и ученици от детска градина „Калина“, гр. Трявна, детска градина „Светлина“, гр. Трявна, детски танцов състав към Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна; театрална трупа към Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна и Регионален клуб „Капитан дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“. 

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...