вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домОбщина Берковица започна...

Община Берковица започна прием на заявления за помощ от засегнатите от наводненията

Община Берковица започна събиране на заявки за подпомагане на пострадалите от наводненията. Финансова помощ ще се отпуска на собственици на законно построени и единствени жилища или на хора, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища, съобщи кметът Димитранка Каменова.

От днес в общината се приемат заявления с искания за възстановителна помощ за имотите, засегнати от наводненията. Желаещите да получат такава помощ трябва да приложат копие от акта за собственост или учредено вещно право на ползване на имота, документи за законност на сградата, удостоверение за данъчна оценка на имота и декларация, че засегнатото жилище е единственото на собственика, уточниха от местната администрация.

След набирането на заявленията и описването на щетите общината ще кандидатства за помощ пред Междуведомствената комисия към Министерския съвет, уточни кметът.

Вчера екипи на общината са обходили засегнатите жилищни имоти и са описали щетите. Много от собствениците на жилища са споделили, че имат нужда от средства за закупуване на нова бяла и черна техника, тъй като при пороя на 12 юни са унищожени много хладилници, фризери, печки, телевизори на приземните етажи на сградите, а други са пострадали от токов удар.

Помощ за пострадалите от наводнението в Берковица ще окаже и държавата чрез Министерството на труда и социалната политика. Помощ вече оказва Българският червен кръст, който раздава храни и продукти от първа необходимост на нуждаещите се.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...