вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домМоето послание към...

Моето послание към хората е „Вие не сте сами“, заяви в Берковица министър Шалапатова

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова посети днес Берковица, срещна се с местната власт и разговаря с пострадали от наводненията хора в квартал „Стара планина“.

Министър Шалапатова се обърна към хората с думите „Вие не сте сами, само дайте знак, че имате нужда от помощ и ние сме до вас“.

Шалапатова заяви, че е очаквала тъгата и сълзите в очите на пострадалите от наводненията, тъй като знае колко тежки са нанесените щети на домовете и домакинствата им. Тя съобщи, че при разговорите с представителите на местната власт е изготвен бърз план за действие, който включва не само материална подкрепа от страна на държавната и общинската власт, но и психологическа и емоционална подкрепа.

Шалапатова припомни за еднократните помощи в размер до 1512 лева, които пострадалите могат да получат от Министерството на труда и социалната политика и обеща заявленията за подпомагане да бъдат разгледани максимално бързо и още до края на юни средствата да бъдат получени. Вече се раздават помощи в перилни и почистващи препарати, храни, минерална вода. Министър Шалапатова прикани хората от различни части на България, в които няма наводнения, да помогнат с каквото могат пострадалите в Берковица и област Монтана.

„Мобилизацията за справяне с бедствието в община Берковица е добра, дано такава бъде постигната и в други общини на страната“, заяви още министър Иванка Шалапатова.

 

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...