вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домОсновно почистване започна...

Основно почистване започна в Берковица след наводнението

Със затоплянето на времето в Берковица започна основно почистване на улици, междублокови пространства, паркове и обществени места след наводненията на 1-ви, 10-и и 12 юни, съобщиха от местната община.

Служители на общинската фирма „Комунални дейности“ отстраняват паднали клони от дървета, нанесена кал и камъни. В следващите дни предстои възстановяване на отнесените от пороя елементи от детски и спортни площадки, засаждане на цветя на мястото на отнесените от пороя, облагородяване.

От община Берковица припомниха за медиите, че на няколко пъти в града падаха обилни валежи – по 70-100 литра на квадратен метър за около час и имаше места, на които приливната вълна достигаше два метра. Водата е донесла по целия град кал, камъни, отпадъци, части от настилки и др., които в следващите дни ще бъдат почистени. От местната администрация призоваха гражданите да почистят дворовете на домовете си.

И днес в Берковица продължава раздаването на перилни и почистващи препарати и дезинфекцията на залетите от водата частни и обществени сгради и дворове.

Снощи в града имаше благотворителен концерт с участието на Берковската духова музика и други изпълнители с цел набиране на средства за подпомагане на пострадалите от наводненията. Дарения продължават да постъпват и в разкритите от общината банкова сметки за това, уточниха от администрацията.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...