вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домДосъдебно и бързо...

Досъдебно и бързо производство са образувани в Монтанско по съмнения за купуване на гласове

Досъдебно и бързо производство са образувани вчера по съмнения за купуване на гласове в Берковица и село Замфирово. Разследванията се водят по член 167 от НК за нарушения срещу политическите права на гражданите, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 25 октомври на електронния адрес на полицията в Монтана е получен сигнал с приложен към него клип от разговор по мобилен телефон, в който се предлага сумата от 50 лева за гласуване в полза на определена политическа партия и преференция. При извършеното претърсване в частен дом в село Замфирово, обитаван от 84-годишен местен жител, са иззети 4 бюлетини образец с написани отметки на политически партии и предизборни брошури.

След сигнал за купуване на гласове полицаи са претърсили апартамент в ж.к. „Изгрев“ в Берковица, собственост на 40-годишен мъж от града и негов автомобил. Намерен е тефтер с изписани две страници с общо 18 имена на хора и адреси.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за медиите, че в последната седмица в област Монтана бяха образувани още три досъдебни производства за купуване на гласове, като и в трите случая бяха намерени тетрадки и тефтери с изписани имена на хора и срещу тях парични суми.

За предишните избори през април 2023 година в региона бяха образувани 12 досъдебни производства за купуване на гласове, като по някои от тях вече има осъдителни присъди от съда.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...