вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домРайонният съд в...

Районният съд в Берковица осъди условно мъж, купувал гласове за местните избори

Районният съд в Берковица издаде условна присъда от пет месеца с тригодишен изпитателен срок за А.А. З. (64г.) от квартал „Раковица“ в града, който купувал гласове преди местните избори, съобщиха от Окръжния съд в Монтана.

Според документите по делото през октомври 2023 година А. А. З. започнал да уговаря негови познати да гласуват за посочени от него кандидати за кметове и общински съветници в община Берковица, като им предлагал пари за това. След получен сигнал полицията започнала разследване, при което било доказано, че А. А. З. предложил и дал на пет души от Берковица по 50 лева на всеки, като им посочвал за гласуване кандидати от различни политически партии. По случая е било образувано бързо производство, извършено е претърсване и изземване, разпитани са свидетели и са изготвени графологична и видеотехническа експертиза.

Пред съда подсъдимият се признал за виновен и заявил, че доброволно подписва споразумение за наказание 5 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок.

Определението на Районният съд в Берковица е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

От Окръжния съд в Монтана съобщиха за медиите, че присъдата е първата в региона по дело, отнасящо се за местните избори през октомври тази година. В момента се водят над 10 други разследвания за престъпления срещу политическите права на гражданите в областта по образувани в полицията досъдебни и бързи производства.

За парламентарните избори през април 2023 година в област Монтана бяха образувани 12 досъдебни производства, като по някои от тях вече има осъдени, а по други още тече разследване.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...