вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домДвама мъже, запалили...

Двама мъже, запалили къща в село Горно Озирово, са разкрити и са задържани

Двама мъже, запалили къща в село Горно Озирово, община Вършец, са разкрити и са задържани, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

Сигнала за горящата къща бил подаден на 13 декември в 15:40 часа. При пристигане на място огнеборците от Вършец заварили горяща двуетажна къща, на която в този момент се ремонтирал покривът. Пожарът бил потушен преди да обхване стаите, изгоряла е покривната конструкция.

Къщата е собственост на мъж на 47 години от Враца, който в този момент не е бил на мястото на пожара. След петдневно разследване подпалвачите били разкрити и задържани. Те са двама мъже Т.И на 34 години от Берковица и на С.С. на 25 години от град Кула в област Видин. Срещу тях е започнало досъдебно производство по член 330 от Наказателния кодекс.

По искане на прокуратурата Районният съд в Берковица е наложил постоянно задържане под стража на Т.И. и той ще трябва да изчака присъдата по делото срещу него в затвора. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Монтана, съобщиха от Съдебната палата в града.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха за медиите, че през тази година в региона е имало палежи на къщи, на ниви със земеделска продукция, на автомобили, на селскостопански постройки с техника и фураж за храна на животни в тях, на входни врати, съмнения за умишлено запалване имало при много пожари в полето, при които изгоряха хиляди декари сухи треви и храсти, а също при пожар в кошара с животни. Окръжният съд в Монтана постанови няколко присъди за палежите, като наскоро мъж от областния град беше осъден на осем месеца затвор ефективно за запалена входна врата на жилище, в което имало хора.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...