вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домШестима души в...

Шестима души в Монтанско са задържани за шофиране след употреба на алкохол или наркотици, иззети са автомобилите им

През почивните дни в Монтанско са задържани шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици или големи количества алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Автомобилите на нарушителите са иззети.

Към 12:30 часа вчера в село Долно Церовене, община Якимово е спрян водач на „Фолксфаген голф“ на 27 години, който шофирал собствения си автомобил след употреба на наркотични вещества.

В нощта на събота срещу неделя в Берковица е спрян автомобил БМВ, собственост на 22-годишен от Берковица и управляван от 18-годишен от същия град. Тест с дрегер е установил, че управлява след употреба на коктейл от наркотични вещества – кокаин, канабис, бензодиазепин и метадон.

В 12:55 часа в Лом е спрян за проверка шофьор на 41 години, управлявал „Фолксфаген пасат“, собственост на 63-годишна местна жителка. Пробата за алкохол на водача е показала 1,87 промила.

В село Якимово, център на едноименната община, е спрян мъж на 47 години, който е управлявал собствения си „Опел Астра“ с концентрация на алкохол в издишания въздух 1,47 промила.

След транспортно произшествие в село Медковец, център на едноименната община, е задържан шофьор на 42 години от селото, който е управлявал личния си автомобил „БМВ 525Д“ с концентрация на алкохол 1,78 промила. Той се е блъснал с висока скорост в метален контейнер за смет, като е причинил значителни материални щети на луксозната кола и контейнера. На нарушителя са съставени два акта и един фиш.

При рутинна проверка по време на полицейска акция в село Лехчево, община Бойчиновци, е спрян за проверка мъж на 37 години, шофирал собствения си „Сеат Толедо“. Тест с дрегер е установил 1,93 промила в издишания въздух.

Всичките нарушители са задържани за по денонощие в полицейския арест, срещу тях са започнали досъдебни производства по член 343 от Наказателния кодекс. Автомобилите, с които са направени нарушенията, са иззети.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за медиите, че от 9 август тази година до сега в региона са образувани 37 досъдебни и бързи производства за шофиране след употреба на алкохол или наркотици. От пияни и дрогирани шофьори са иззети 23 автомобила, а други 15 шофьори, направили същото нарушение, но не с личен автомобил, ще трябва да платят стойността му.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...