вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домВ Берковица започва...

В Берковица започва подготовката за детския фестивал на изкуствата „Лачени обувки“

Община Берковица и читалище „Иван Вазов“ в града започват подготовката за 28-то издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“, който ще се проведе на 26 и 27 април 2024 година, съобщиха от местната администрация.

Във форума ще участват деца и младежи до 16 години, които ще се състезават в четири възрастови групи в разделите „Музика“, „Модерни танци“ и „Детска рисунка“.

В раздел „Музика“ ще може да участват вокални групи и индивидуални изпълнители, като всеки ще се представя с по две забавни песни, като едната от тях задължително трябва да е на български автор. Гостуващите изпълнители от чужбина ще може да представят две песни от своята националност.

В раздел „Модерни танци“ ще може да се представят индивидуални изпълнители, двойки изпълнители, ансамбли, балетни школи и т.н.

В раздел „Детска рисунка“ участниците ще рисуват по темата „Моята детска мечта“.

Изпълненията и рисунките на децата и младежите ще бъдат оценявани от професионално жури във всеки от разделите. Фестивалът ще има конкурсен характер. Той ще завърши с галаконцерт на отличените и с раздаване на награди на всеки от тях. Ще бъдат наградени класираните от първо до трето място в отделните раздели и възрастови групи, ще има и поощрителни отличия.

От общината в Берковица съобщиха за медиите, че фестивалът „Лачени обувки“ се възстановява след прекъсване от четири години заради пандемията от КОВИД-19 и по други причини. Той се е провеждал редовно с малки изключения от 1990 година насам и в него са участвали хиляди деца. От сцената на „Лачени обувки“ към голямата сцена са тръгнали много днешни певци, танцьори и актьори, а много талантливи художници са спечелили първото си признание на детския фестивал в Берковица, отбелязват организаторите.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...