вторник 27 февруари 2024 г.

Деца от Берковица откриха...

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха...

Три училища от Берковица...

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са...

Мултимедийни презентации за Левски...

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и...

Ученици от Берковица почистиха...

Ученици от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица първи се включиха в обявената от...
домСгради, покрив на...

Сгради, покрив на кметство и 20 декара борова гора са изгорели при пожари в Монтанско вчера, където температурата достигна 24 градуса

Сгради, покрив на кметство, 20 декара борова гора и над 70 декара сухи треви и храсти са изгорели при пожари в Монтанско вчера, когато температурата в региона достигна 24 градуса, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В село Лесковец, община Берковица, е горял голям пожар, при който са напълно унищожени къща, стопанска постройка и 30 квадратни метра от покрива на кметството, което се намирало до пламналия имот. След намесата на огнеборците са спасени три други къщи и 15 пчелни кошера.

В землището на село Замфирово в община Берковица е пламнала вила на местен стопанин, като огънят е унищожил част от покривната конструкция, а благодарение намесата на пожарната сградата и дворът са спасени от опожаряване.

В планинска местност в землището на село Челюстница в община Чипровци е горяла борова гора. Огънят е унищожил 20 декара от гората, а в борбата с него са се включили пожарникари, горски служители от лесничейството в Чипровци и общински служители. Спасени са други 100 декара от боровата гора.

Във вилна местност край Берковица е пламнала дървена барака, която е унищожена от огъня.

Над село Копиловци в община Георги Дамяново са изгорели необитаеми кошари.

Край Вършец е бушувал пожар, при който са изпепелени 60 декара сухи треви и храсти, пожари е имало и в полетата край други села в региона.

От полицейската дирекция в Монтана заявиха за медиите, че причина за пожарите в повечето случаи е човешка небрежност при боравене с огън на открито, което в съчетание с необичайно високите за февруари температури е предпоставка за лесно запалване.

Още новини

Деца от Берковица откриха изложба за Търновската конституция в местната община

Деца от четвърти клас на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица подредиха в сградата на местната община изложба, посветена на 145-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбата „Търновската конституция“ бе открита от кмета на Берковица Радослав Найденов, който...

Три училища от Берковица ще обновят спортните си бази с финансиране от МОН

Проекти на три училища от община Берковица за обновление на спортната база са одобрени за финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от общината в Берковица. В Четвърто основно училище “Георги С. Раковски” ще бъде реновирана спортна площадка...

Мултимедийни презентации за Левски гледат деца в Берковица

През цялата седмица от 19 до 23 февруари деца от различни училища и детски градини от Берковица посещават къщата-музей на Иван Вазов в града и гледат филм и мултимедийна презентация за Левски под надслов: „Да разкажем за Васил Левски,...